Elektronikprodukter – jämför butikspriser

Om att handla elektronikvaror över nätetPriset på elektronikprodukter kan variera stort mellan olika butiker. Internet fungerar bra som en prispressare eftersom konkurrensen är mördande och eftersom det är lätt att jämföra priserna på dessa produkter mellan olika webbutiker.

Det finns också ett stort urval av produkter att välja mellan när man handlar på nätet. Dessutom verkar försäljningen av vissa typer av teknikprylar nästan helt och hållet ha flyttat ut på nätet. Ta till exempel datorkomponenter. Vill du bygga din egen dator med grafikkort och processor så börjar shoppandet nästan uteslutande på nätet där man börjar med att kolla prisjämförelser, produktrecensioner och lagerstatus i butiker. I mindre städer finns det oftast inte någon datorbutik som säljer datordelar, så då är man hänvisad till att handla online. Att handla datorkomponenter i en fysisk butik är oftast mycket dyrare så därför är det ofta mycket fördelaktigt att handla online om man inte behöver komponenten direkt.

Tips på butiker med hemelektronik och datorprodukter

webhallen – en av giganterna på elektronikmarknaden. Har ett stort utbud av datordelar, datorer och tillbehör men också mobiler, spel, hemelektronik och mycket annat. Har butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Halmstad, Linköping och Västerås. Du kan beställa över nätet och få varorna hemlevererade eller hämta ut beställningen i butik. Du kan också handla direkt i butikerna.

Dustin Home – stor webbshop som säljer till både företag och privatpersoner. I sortimentet finns datorer, datordelar, kringutrustning till datorer, mobilen, ljud och bild. Säljer endast produkter över nätet och är kända för sina snabba leveranser och bra kundservice.

Inet – webbshop med datorprylar, mobiler och spel som även har butiksförsäljning. Har själv handlat hos Inet tidigare och tycker de har snabba leveranser.

Tretti – Säljer hemelektronik över nätet. Här hittar du bland annat vitvaror, köksapparater och produkter för personvård och träning. Bor du i närheten av Haninge i Stockholm kan du hämta upp din beställning själv, annars är det hemleverans som gäller. De erbjuder expressleverans på vardagar som alternativ i hela Sverige. En av de bättre nätbutikerna.

cdon – började med att sälja cd skivor men säljer nu produkter inom en rad olika områden, bland annat hemelektronik. cdon har utvecklats till att bli en samlingsbutik där andra butiker också kan sälja sina varor, det betyder att när du gör en beställning med flera olika varor så  kan du få dem levererade av olika butiker. Du betalar dock endast en fraktavgift. På cdon kan du ibland fynda produkter till lägre priser än vad andra butiker säljer dem för, så det kan vara värt att kolla på cdon först när du ska shoppa något. Cdon har också snabba leveranser vilket är ett plus i kanten. De har också ofta erbjudanden på intressanta produkter.

Elgiganten – Stor elektronikkedja med försäljning i butik och på nätet. En av de stora aktörerna men som på senare år lidit mycket på grund av konkurrensen av internetbutikernas låga priser. Lever mycket på god service.

Mediamarkt – Har varuhus och webbshop med försäljning av hemelektronik. Mediamarkt har blivit en aktör att räkna med och är numera en av de stora hemelektronikbutikerna, framförallt med sina fysiska butiker. En stor konkurrent till framförallt Elgiganten.

Siba – Säljer elektronik i både butik och över nätet. De är också en av de kedjorna som började med försäljning i fysiska butiker och som har det tufft, dock har man gjort en bra övergång till nätet samtidigt som man fortfarande har kvar en rad fysiska butiker.

Innan du klickar hem din vara så rekommenderar jag starkt att du först gör en sökning på någon av prisjämförelsesiterna för att se var du kan köpa produkten billigast.