Kreativitet, hantverk och nöje

Tips på roliga webbsidorInternet har öppnat upp möjligheten för många kreativa att starta små webbutiker med försäljning av egen design eller hantverk. Möjligheten att nå ut till en större publik har därmed ökat rejält.

Detta är också en av de roligaste sakerna med Internet, att man kan hitta så annorlunda saker, saker man aldrig hade sett eller kunnat köpa annars. Både hobbyskapare och proffs kan visa upp och sälja sina alster och produkter. Handgjorda smycken, egendesignade och sydda kuddar, målade tavlor och handstickade sjalar är bara några av de produkter som finns att köpa på nätet.

Förutom hantverk finns ett stort nöjesutbud på nätet. Numer kan vi spela Alfapet mot varandra över nätet, titta på filmer och spela datorspel med våra vänner på andra sidan jorden. Här nedan tänkte jag tipsa om roliga nöjesaktiviteter på nätet och om bra sidor för dig som vill köpa design och hantverk. Jag tänkte försöka att tipsa om sådana nöjen som du kanske annars inte brukar ägna dig åt när du är ute på Internet, så tro inte att jag glömt youtube, Netflix och alla andra intressanta nöjessiter.

Nöje

Hangagubbe.com – där kan du ägna dig åt den klassiska gissningsleken hänga gubbe.

vadgora.nu – har visserligen inga kul saker att göra på nätet, men där kan du hitta roliga saker som arrangeras runt om i landet.

pokersidan.se – lär dig spela poker! Tips och guider till de vanligaste pokerspelen.

instructables.com – sida med massor av instruktioner där du kan lära dig alltifrån att laga maträtter till att bygga robotar!

avigsidan.com – kul site med bilder på felskrivningar med mera.

Pokerstars.com – Spela poker på nätet med riktiga pengar eller för låtsaspengar.

Hantverk och design

Etsy – stor samlingssite med småbutiker med handgjorda eller egendesignade saker. Mycket kreativa och fina saker finns att hitta!

Epla – nordisk samlingssite där hantverkare säljer sina alster.

Konsthantverkscentrum – samlar länkar till nätbutiker som säljer hantverk http://www.konsthantverkscentrum.org/sv.html/kop%20konsthantverk-natbutiker

ShopinLapland – säljer hantverk från Lappland. Här hittar du tennsmycken, sameslöjd, konst, inredning och mycket mer med anknytning till Lappland.

Hemslojden.org – listar hemslöjdsföreningar i Sverige och länkar till dem. En del har försäljning online.

Designtorget – Säljer design i butik och webbshop. Har en mix av produkter för hem och person från nya och väletablerade designers.

Tradera – auktionssite där många säljer sin egen design och hantverk. Produkter säljs antingen på auktion eller till fast pris. Man handlar direkt av varje säljare.

Nordic Design Collective – också en samlingssite där designers och hantverkare kan sälja sina produkter.

Gör en sökning på Internet så kommer du hitta massor av fler webbshoppar med personligt designade smycken, kläder och heminredning! Detta är bara några få förslag på hur du hittar spännande design att klicka hem via nätet.

I nästa inlägg tänkte jag fortsätta tipsa om nätbutiker! Då blir temat spel, hobby och lek! Så fortsätt håll koll på bloggen! Tipsa gärna om det är något mer du vill läsa om som är relaterat till webbhandel eller om du vill ha tips på butiker inom någon speciell nisch.